Μια ζωτικής, για την επιχείρησή σας, σημασίας δυνατότητα είναι να παρακολουθείτε τα ποσά που οφείλετε και σας οφείλουν ανά πάσα στιγμή. Το Elorus έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε αυτό να γίνεται εύκολα, γρήγορα και λεπτομερώς, όπου κι αν βρίσκεστε. Μέσα από την εφαρμογή, σε διάφορα σημεία και με διαφορετικούς τρόπους, μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες για τα ληξιπρόθεσμα παραστατικά αγορών ή πωλήσεων.

Μέσα από την αρχική σελίδα του οργανισμού

Η αρχική σελίδα του οργανισμού σας είναι στην ουσία η διευθύνση που είχατε ορίσει κατά την εγγραφή σας στο πεδίο url (π.χ. eponumia.elorus.com). Η πρώτη σελίδα που βλέπετε αφού συνδεθείτε στην εφαρμογή είναι η αρχική του οργανισμού σας. Εκεί θα δείτε ότι στο κάτω μέρος τις οθόνης το σύστημα προβάλλει κάποιες λίστες που αφορούν τα ληξιπρόθεσμα πωλήσεων και αγορών για να έχετε "με μια ματιά" γνώση της οικονομικής σας κατάστασης. Για να εμφανισθούν αποτελέσματα στα σημεία αυτά θα πρέπει τα παραστατικά σας να έχουν πάρει μια συγκεκριμένη ημερομηνία (η οποία να έχει παρέλθει) στο πεδίο "εξόφληση έως" κατά την δημιουργία τους και όχι απλά να είναι ανεξόφλητα (δηλ. σε κατάσταση "Εκδόθηκε").

Κάνοντας κλικ στο εκάστοτε παραστατικό, μεταφέρεστε στη σελίδα προβολής τους για περισσότερες λεπτομέρειες και για επιλογές ενεργειών. Παραδείγματος χάρη, μπορείτε να στείλετε εκ νέου το παραστατικό στον πελάτη σας και να του υπενθυμίσετε την εξόφλησή του.

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε τα συνολικά ληξιπρόθεσμα ποσά που αφορούν αγορές και πωλήσεις.

Πατώντας επάνω στο βέλος δίπλα από τα σύνολα ληξιπρόθεσμων, μεταφέρεστε απευθείας στην εκάστοτε λίστα διαχείρισης παραστατικών (πωλήσεων ή αγορών) για περισσότερες πληροφορίες. Όπως θα παρατηρήσετε, το Elorus έχει εφαρμόσει τα κατάλληλα φίλτρα στη λίστα ώστε να εμφανίζονται όλα τα ληξιπρόθεσμα παραστατικά.

Μέσα από το μενού Διαχείριση παραστατικών (Πωλήσεις/Αγορές)

Αν επιθυμείτε να δείτε περισσότερο συγκεκριμένα αποτελέσματα μπορείτε να επισκεφθείτε το μενού "Τιμολόγηση" και τη "Διαχείριση παραστατικών" (Πωλήσεις ή Αγορές). Στο παρακάτω παράδειγμα, θα δείξουμε πώς μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες για το ποια παραστατικά που έχουν εκδοθεί το προηγούμενο έτος είναι ληξιπρόθεσμα και την ημερομηνία στην οποία έπρεπε να έχουν εξοφληθεί από τους πελάτες. 

Τα βήματα είναι τα εξής είτε πρόκειται για παραστατικά πωλήσεων είτε αγορών:

  1.  Στο πεδίο "Περίοδος" κάνετε κλικ στην επιλογή "προηγούμενο έτος". 
  2. Στα φίλτρα επιλέγετε "Ληξιπορόθεσμο: Ναι".
  3. Στις "Στήλες" επιλέγετε μεταξύ άλλων και την "Εξόφληση έως".

Κατά τη δημιουργία παραστατικών πωλήσεων

Σε περίπτωση που κάποιος πελάτης σας οφείλει χρήματα από προηγούμενες συναλλαγές, η πληροφορία αυτή εμφανίζεται με τη μορφή ειδοποίησης κατά την προσθήκη νέου παραστατικού που τον αφορά. Εφόσον επιλέξετε τον πελάτη από το σχετικό πεδίο θα εμφανισθεί ένα μήνυμα παρόμοιο με αυτό της παρακάτω εικόνας που θα απεικονίζει το συνολικό του υπόλοιπο και όχι μόνο τα ληξιπρόθεσμα:

Συγκεντρωτικά μέσω των αναφορών παραστατικών αγορών/πωλήσεων

Το μενού αναφορών είναι ιδιαίτερα χρήσιμο ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα των ληξιπρόθεσμων παραστατικών, με υποσύνολα ανά επαφή και το συνολικό οφειλόμενο ποσό. Στο παρακάτω παράδειγμα θα δημιουργήσουμε έναν πίνακα που θα περιλαμβάνει όλα τα παραστατικά, ανεξαρτήτως περιόδου, τα οποία είναι ληξιπρόθεσμα με ταξινόμηση αποτελεσμάτων ανά πελάτη.

Τα βήματα είναι τα εξής είτε πρόκειται για παραστατικά πωλήσεων είτε αγορών:

Από το κεντρικό μενού επιλέγετε "Αναφορές -> Όλες οι αναφορές -> Αναφορές πωλήσεων / Αναφορές αγορών -> Αναφορά παραστατικών πωλήσεων (ή αγορών)".

  1. Στο πεδίο "Περίοδος" κάνετε κλικ στην επιλογή "Όλα".
  2. Στα φίλτρα επιλέγετε "Ληξιπρόθεσμο: Ναι".
  3. Στις "Επιλογές" επιλέγετε μεταξύ άλλων την "Εξόφληση έως" και στο πεδίο "Ομαδοποίηση ανά" επιλέγετε "πελάτη" (ή προμηθευτή για αγορές).
  4. Πατήστε στο κουμπί "Ανανέωση"

Το σύστημα θα δημιουργήσει έναν πίνακα παρόμοιο με αυτόν της παρακάτω εικόνας:

Σχετικά άρθρα


Did this answer your question?