Υπάρχουν πέντε διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε νέες επαφές στο Elorus.

#1 Χειροκίνητη δημιουργία επαφής

> Από τις Επαφές

Συμπληρώστε χειροκίνητα όλα τα απαραίτητα στοιχεία της φόρμας Προσθήκης επαφής που βρίσκεται στο μενού Επαφές. 


Τύπος
: Δηλώνετε αν η επαφή είναι πελάτης, προμηθευτής ή και τα δύο.

Εκτός από τις βασικές πληροφορίες (ΑΦΜ, επωνυμία, διευθύνση κλπ) το Elorus σας δίνει τη δυνατότητα να δηλώσετε προτιμήσεις που αφορούν τη συγκεκριμένη επαφή όπως:

  • Το νόμισμα στο οποίο θα δημιουργούνται τα παραστατικά της συγκεκριμένης επαφής. Αν έχετε συναλλαγές σε διάφορα νομίσματα, δείτε και το σχετικό άρθρο εδώ.
  • Η γλώσσα για τα μηνύματα επικοινωνίας με την επαφή (π.χ. αποστολή υπενθυμίσεων κ.ά.). ΠΡΟΣΟΧΗ: Η γλώσσα αυτή δεν αναφέρεται στη γλώσσα των παραστατικών προς την επαφή ή τα μηνύματα email παραστατικών. Αυτή τη γλώσσα την ορίζετε από τα πρότυπά σας.
  • Το πρότυπο που θα ρυθμίζεται αυτόματα για τα παραστατικά της επαφής.
  • Και ένας προεπιλεγμένος φόρος που θα εισάγεται αυτόματα στα έγγραφα, μόλις ορίσετε την επαφή αυτή.

Διευθύνσεις

Σχετικά με τις διευθύνσεις της επαφής, μπορείτε να δηλώσετε 3 τύπους: Χρέωσης (έδρα), Αποστολής (αποθήκη ή άλλη διεύθυνση παράδοσης εμπορευμάτων) και Άλλο κάνοντας κλικ στο Προσθήκη νέας διεύθυνσης.

Συγκεκριμένα για τους τύπους χρέωσης/αποστολής, αν εισάγετε τις αντίστοιχες διευθύνσεις, θα εμφανιστούν και οι δύο αυτόματα πάνω στα παραστατικά σας.

> Δεν υποστηρίζεται η δυνατότητα να μπει αυτόματα επιπλέον διεύθυνση στα έγγραφά σας. Αν εισάγετε παραπάνω από μια διευθύνσεις αποστολής, μόνο η 1η θα εκτυπώνεται στα έγγραφά σας.

Διευθύνσεις email

Για να μπορέσετε να στείλετε μηνύματα email στους πελάτες σας μέσα από το elorus ή να τους δώσετε πρόσβαση στο client portal χρειάζεται να καταχωρίσετε μια έγκυρη διεύθυνση email.

> Από τη δημιουργία παραστατικού

Εκτός από τις επαφές, μπορείτε να δημιουργήσετε επαφή μέσα από τη σελίδα προσθήκης:

  • Παραστατικού (αγοράς/πώλησης), 
  • Πιστωτικού παραστατικού (αγοράς/πώλησης)
  • Προσφοράς
  • Είσπραξης/πληρωμής
  • ...και γενικότερα από όλα τα πεδία επιλογής επαφής που υπάρχουν στην εφαρμογή.

Κάνοντας κλικ στο Προσθήκη νέου πελάτη/προμηθευτή, θα ανοίξει ένα παράθυρο όμοιο με αυτό της χειροκίνητης προσθήκης (βλ. παραπάνω) στο οποίο καλείστε να εισάγετε τις πληροφορίες επαφής. Πατώντας Υποβολή, η επαφή θα δημιουργηθεί, αυτόματα θα καταχωρηθεί στο μενού Επαφές, ενώ θα συμπληρωθεί και στο έγγραφο το οποίο συντάσσετε.

#2 Δημιουργία επαφής με το VIES 

Δημιουργήσετε μία νέα επαφή με βάση τον ΑΦΜ της επιχείρησης. Το Εlorus αναζητά την εταιρεία στη βάση δεδομέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (σύστημα VIES), ελέγχει την ορθότητα του ΑΦΜ και κατόπιν δημιουργεί την καταχώρηση. Mπορείτε να δημιουργήσετε επαφή από οποιαδήποτε χώρα-μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης!

Από το μενού Επαφές επιλέγετε Προσθήκη επαφής από ΑΦΜ -> Αναζήτηση στο VIES.

#3 Εισαγωγή από το Google

Εισάγετε μαζικά τις Google επαφές σας στο Elorus. Εφόσον μάλιστα έχετε android κινητό τηλέφωνο, μπορείτε από πριν να συγχρονίσετε τις επαφές με το λογαριασμό σας στη Google και να τις φορτώσετε στο Elorus σε λίγα μόνο click.

#4 Μαζική εισαγωγή από αρχείο

Εισάγετε μαζικά τις επαφές σας από αρχείο Excel ή CSV. Για οδηγίες επισκεφθείτε το σχετικό άρθρο.

#5 Δημιουργία μέσω Taxisnet

Δημιουργήστε νέες επαφές αυτόματα μέσω του Taxisnet. Για οδηγίες επισκεφθείτε το σχετικό άρθρο.

Σχετικά άρθρα


Did this answer your question?