Σε συγκεκριμένα προγράμματα περιήγησης (browsers) ενδέχεται η εκτύπωση των παραστατικών σας μέσα από την εφαρμογή να δείχνει κανονικά τα στοιχεία του παραστατικού με λανθασμένη όμως μορφοποίηση, να απουσιάζουν δηλαδή κάποια χρώματα ή εικόνες από το παραστατικό. Παρακάτω περιγράφουμε με δυο λόγια το πρόβλημα καθώς και τοους τρόπους αντιμετώπισής του ανάλογα με τον browser που χρησιμοποιείτε.

Λίγα λόγια για το πρόβλημα


Τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης (browsers) αλλάζουν χρώματα κατά την εκτύπωση σελίδων από το διαδίκτυο για οικονομία στο μελάνι. Για παράδειγμα μια ιστοσελίδα με μαύρο φόντο θα καταναλώσει πολύ μελάνι κατά την εκτύπωση γεγονός που δεν είναι επιθυμητό από τη πλεοψηφία των χρηστών. Η συμπεριφορά όμως αυτή μπορεί να είναι προβληματική σε ορισμένες περιπτώσεις όπως είναι και η εκτύπωση παραστατικών μέσα από το Elorus όπου αφαιρούνται σημαντικά στοιχεία (εικόνες και χρώματα) για την παρουσίαση των παραστατικών σας. Είναι πάντα βέβαια στο χέρι του χρήστη να ρυθμίσει τον browser ώστε να αλλάξει αυτή η συμπεριφορά. Σε συγκεκριμένους browsers όπως είναι ο Chrome και ο Safari το πρόβλημα δεν εμφανίζεται καθόλου, καθώς οι ρυθμίσεις παρακάμπτονται μέσα από την εφαρμογή. Σε Mozilla Firefox και Internet Explorer όμως δεν υφίσταται η δυνατότητα αυτή και η εκτυπώσιμη μορφή εξαρτάται αποκλειστικά από τις ρυθμίσεις του χρήστη.

Οδηγίες για Mozilla Firefox


Μόλις πατήσετε Εκτύπωση και ανοίξει το παράθυρο μέσα από το οποίο επιλέγετε τον εκτυπωτή στον οποίο θα γίνει η εκτύπωση, θα πρέπει να πατήσετε στην επιλογή Διαμόρφωση Σελίδας. Στη συνέχεια κάτω από την καρτέλα Μορφή και επιλογές κάνετε κλικ στην επιλογή Εκτύπωση παρασκηνίου (Χρώματα & εικόνες). Πατάτε ΟΚ και πλέον το παραστατικό σας θα εκτυπωθεί με τη σωστή μορφοποίηση. Τη διαδικασία αυτή δε χρειάζεται να την επαναλάβετε καθώς ο browser θα χρησιμοποιήσει αυτές τις ρυθμίσεις σε κάθε νέα εκτύπωση.

Οδηγίες για Internet Explorer


Στον συγκεκριμένο browser πρέπει αρχικά να επιλέξετε Εκτύπωση και στη συνέχεια να πατήσετε Προεπισκόπηση εκτύπωσης, όπου θα σας ανοίξει μια σελίδα με την εκτυπώσιμη μορφή του παραστατικού σας. Στη συνέχεια πατώντας στο κλασικό εικονίδιο των ρυθμίσεων θα σας ανοίξει τη καρτέλα Διαμόρφωση Σελίδας, στην οποία πρέπει να κάνετε κλικ στην επιλογή Εκτύπωση χρωμάτων και εικόνων φόντου. Πατάτε ΟΚ και συνεχίζετε με την εκτύπωση του παραστατικού σας. Τη διαδικασία αυτή δε χρειάζεται να την επαναλάβετε καθώς ο browser θα χρησιμοποιήσει αυτές τις ρυθμίσεις σε κάθε νέα εκτύπωση.


Οι παραπάνω οδηγίες ενδέχεται να είναι λίγο διαφορετικές ανάλογα με την έκδοση και την γλώσσα του browser που χρησιμοποιείτε. Εάν συνεχίσετε να αντιμετωπίζετε πρόβλημα ή έχετε οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα υποστήριξής μας μέσω email στο support@elorus.com.

Did this answer your question?