Ένας λογαριασμός (με την έννοια του υπολογισμού κόστους χρήσης μίας υπηρεσίας) είναι επί της ουσίας ένα έγγραφο που καταγράφει πόσα χρήματα χρωστάμε για την αγορά ή χρήση υπηρεσίας (για παράδειγμα, τηλεπικοινωνιών). Στην Elorus, νοείται λογαριασμός τόσο το έγγραφο για μία υπηρεσία που πρέπει να πληρωθεί, όσο και για κάποιο τιμολόγιο αγοράς από προμηθευτή, του οποίου η πληρωμή εκκρεμεί.

Επομένως, στις περιπτώσεις αυτές καταχωρείτε στο σύστημα από τη λειτουργία "Λογαριασμοί".

Για αποδείξεις που έχετε ήδη πληρώσει, αξιοποιείστε τη λειτουργία 'Εξοδα'. 

Η λειτουργία "Λογαριασμοί", μέσα από τη δυνατότητα καταχώρησης εκκρεμοτήτων πληρωμής σας επιτρέπει να έχετε την πλήρη εικόνα των οικονομικών της επιχείρισής σας, αφού γνωρίζετε όχι μόνο τι ξοδέψατε μέχρι τώρα αλλά και τι πρόκειται να ξοδέψετε για την κάλυψη οφειλών από αγορές. Τα δεδομένα εμφανίζονται σε σχετικές αναφορές.

Επιπλέον, μπορείτε βάσει των ημερομηνιών λήξης να ρυθμίσετε αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις, για να είστε τυπικοί στις πληρωμές αυτές προς τους προμηθευτές σας. Να θυμάστε, πως, έχετε τη δυνατότητα μαζικής αποπληρωμής λογαριασμών από μία πληρωμή προς τον προμηθευτή σας, εφόσον σας έχει εκδόσει πάνω από ένα τιμολόγιο.  

  • Κατά την προσθήκη λογαριασμού, το πρώτο που χρειάζεστε είναι ένας προμηθευτής. Επιλέξτε έναν από τις υπάρχουσες επαφές σας ή δημιουργήστε μία επί τόπου. Η συναλλαγή θα εμφανιστεί απευθείας στην καρτέλα του προμηθευτή εντός της επαφής.
  • Μέσα από τη λειτουργικότητα, μπορείτε να κάνετε προσθήκη υπηρεσιών και προϊόντων που έχετε αποθηκεύσει στην αποθήκη: μία απλή αναζήτηση θα σας συμπληρώσει αυτόματα τις λεπτομέρειες του προϊόντος (κωδικός, τιμή, ΦΠΑ κά). Όχι μόνο αυτό, αλλά και θα καταγραφή η αντίστοιχη αύξηση του αποθέματος, με την προϋπόθεση ότι η "διαχείριση αποθέματος" έχει ενεργοποιηθεί στο προϊόν.
    -Φυσικά, είναι δυνατή και η πληκτρολόγηση της ονομασίας υπηρεσίας/αγαθού μαζί με τις τιμές.

Παρατηρείστε, ότι μαζί με την κάθε γραμμή, που "γεμίζετε" με το προϊόν ή την υπηρεσία που αγοράζετε, επιλέγετε και μία "Κατηγορία εξόδων", όπως ακριβώς και με κάθε καταγραφή εξόδων. Αυτό θα σας επιτρέψει αποτελεσματικό reporting: Ένα παράδειγμα αναφοράς που αξιοποιεί την παραπάνω ομαδοποίηση είναι η "Έξοδα ανά κατηγορία", η οποία σας βοηθάει να εντοπίζετε μεγάλους όγκους των χρημάτων που ξοδεύετε και πώς θα μπορούσατε, ενδεχομένως, να προβείτε σε εξοικονόμηση. 

Σχετικά άρθρα:

Did this answer your question?