Μια ζωτικής, για την επιχείρησή σας, σημασίας δυνατότητα είναι να παρακολουθείτε τα ποσά που οφείλετε και σας οφείλουν ανά πάσα στιγμή. Το Elorus έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε αυτό να γίνεται εύκολα, γρήγορα και λεπτομερώς, όπου κι αν βρίσκεστε. Μέσα από την εφαρμογή, σε διάφορα σημεία και με διαφορετικούς τρόπους, μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες για τα ληξιπρόθεσμα παραστατικά αγορών ή πωλήσεων.

Μέσα από τα μενού Πωλήσεων/Λογαριασμών

Αν επιθυμείτε να δείτε συγκεκριμένα αποτελέσματα μπορείτε να επισκεφθείτε το μενού Πωλήσεις ή Λογαριασμοί.

Στο παρακάτω παράδειγμα, θα δείξουμε πώς μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες για τα παραστατικά που έχουν εκδοθεί το προηγούμενο έτος, είναι ληξιπρόθεσμα και την ημερομηνία στην οποία έπρεπε να έχουν εξοφληθεί από τους πελάτες. 

Τα βήματα είναι τα εξής είτε πρόκειται για παραστατικά πωλήσεων είτε αγορών:

  1.  Στο πεδίο "Περίοδος" κάνετε κλικ στην επιλογή "Προηγούμενο έτος" και στο ΟΚ
  2. Στα φίλτρα επιλέγετε "Ληξιπρόθεσμο: Ναι" και κλικ στο Εφαρμογή.
  3. Στις "Στήλες" επιλέγετε μεταξύ άλλων και την "Εξόφληση έως".

Η λίστα σας θα διαμορφωθεί παρόμοια με την παρακάτω εικόνα.

Κατά τη δημιουργία παραστατικών πωλήσεων

Σε περίπτωση που κάποιος πελάτης σας οφείλει χρήματα από προηγούμενες συναλλαγές, η πληροφορία αυτή εμφανίζεται με τη μορφή ειδοποίησης κατά την προσθήκη νέου παραστατικού που τον αφορά. Εφόσον επιλέξετε τον πελάτη από το σχετικό πεδίο θα εμφανισθεί ένα μήνυμα παρόμοιο με αυτό της παρακάτω εικόνας που θα απεικονίζει το συνολικό του υπόλοιπο και όχι μόνο τα ληξιπρόθεσμα:

Συγκεντρωτικά μέσω των αναφορών παραστατικών αγορών/πωλήσεων

Το μενού αναφορών είναι ιδιαίτερα χρήσιμο ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα των ληξιπρόθεσμων παραστατικών, με υποσύνολα ανά επαφή και το συνολικό οφειλόμενο ποσό. Στο παρακάτω παράδειγμα θα δημιουργήσουμε μια λεπτομερή αναφορά που θα περιλαμβάνει όλα τα παραστατικά πώλησης, ανεξαρτήτως περιόδου, τα οποία είναι ληξιπρόθεσμα με ταξινόμηση αποτελεσμάτων ανά πελάτη.

Τα βήματα είναι τα εξής είτε πρόκειται για παραστατικά πωλήσεων είτε αγορών:

Από το κεντρικό μενού επιλέγετε Αναφορές -> Όλες οι αναφορές -> Πωλήσεων λεπτομερής/ Αγορών λεπτομερής.

  1. Στο πεδίο "Περίοδος" κάνετε κλικ στην επιλογή "Όλα".
  2. Στα φίλτρα επιλέγετε "Ληξιπρόθεσμο: Ναι".
  3. Στις "Επιλογές" επιλέγετε μεταξύ άλλων την "Εξόφληση έως" και στο πεδίο "Ομαδοποίηση ανά" επιλέγετε "πελάτη" (ή προμηθευτή για αγορές).
  4. Πατήστε στο κουμπί "Ανανέωση"

Το σύστημα θα δημιουργήσει μια λίστα παρόμοια με αυτή της παρακάτω εικόνας:

Όπως ισχύει με όλες τις αναφορές, μπορείτε να την εξάγετε σε Excel ή PDF αρχείο για να τη μοιραστείτε με τρίτους ή να την επεξεργαστείτε περαιτέρω. Απλώς κάνετε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση που θα βρείτε πάνω-δεξιά της οθόνης σας.

Σχετικά άρθρα


Did this answer your question?