Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να αρχίσετε τη χρονομέτρηση ενός έργου/εργασίας από τη σελίδα "Χρόνος" από το κεντρικό μενού.

Η καταγραφή χρόνου μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

  • Χειροκίνητα (κάνοντας κλικ στο Καταγραφή)
  • Αυτόματα μέσω του μετρητή στο πάνω μέρος της οθόνης

> Οι χρήστες με ρόλο Υπεύθυνου διαχείρισης χρόνου μπορούν να δημιουργήσουν εγγραφές χρόνου για άλλους χρήστες και να δουν τις εγγραφές χρόνου όλων των χρηστών. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Εγγραφές χρόνου (χειροκίνητα)

Μπορείτε να μεταβείτε στο μενού "Χρόνος". Κάνοντας κλικ στο +Καταγραφή χρόνου μπορείτε να δηλώσετε μια εγγραφή χρόνου, ανά πάσα στιγμή. Η χειροκίνητη αυτή ενέργειεα εξυπηρετεί καταγραφές που έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Παρακάτω σας ζητείται να δηλώσετε (υποχρεωτικά):

  • το 'Εργο που θέλετε να χρονομετρήσει το Elorus, με αναζήτηση στο πεδίο ή προσθήκη νέου έργου επί τόπου.
  • Την αντίστοιχη Εργασία, με αναζήτηση στο πεδίο ή προσθήκη νέας εργασίας. 

Για ναμπορεί στη συνέχεια να τιμολογηθεί ο χρόνος αυτός μέσω του έργου, θα πρέπει πέρα από χρεώσιμος χρόνος, να έχει καταγραφεί για κάποιο χρεώσιμο έργο.

Άλλα στοιχεία που μπορείτε να καταχωρήσετε είναι τα παρακάτω:

  • Μια σύντομη περιγραφή των εργασιών με τις οποίες ασχολήθηκε σε εκείνο το διάστημα ο χρήστης.
  • Τη χρονική διάρκεια της εγγραφής αυτής. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να ορίσετε έναρξη και λήξη της εγγραφής. Σημειώνουμε πως αν δεν επιλεγεί τίποτα από αυτά, θα δημιουργηθεί η εγγραφή με μηδενική διάρκεια.
  • Αν θα είναι χρεώσιμο: Μπορείτε να δηλώσετε αν θέλετε να χρεώσετε αυτή την εγγραφή χρόνου ή όχι. 
  • Το χρήστη που το έχει αναλάβει (εφόσον δεν είστε εσείς, θα πρέπει να έχετε δικαιώματα διαχειριστή χρόνου)

Καταγραφή χρόνου από τη ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Μία υποπερίπτωση της παραπάνω διαδικασίας είναι και η καταγραφή, για εξοικονόμηση χρόνου, από το μενού Γρήγορης προσθήκης που βρίσκεται πάνω-δεξιά του λογαριασμού σας. Απλώς κάνετε κλικ στο Καταγραφή και ακολουθείτε την ίδια διαδικασία που περιγράψαμε στην προηγούμενη παράγραφο.

Καταγραφή χρόνου από την προεπισκόπηση έργου

Τέλος, μπορείτε να καταγράψετε χρόνο χειροκίνητα για συγκεκριμένο έργο, μέσα από τη σελίδα προεπισκόπησής του. Απλώς κάνετε κλικ στο Καταγραφή και ακολουθείτε την ίδια διαδικασία που περιγράψαμε στην χειροκίνητη καταγραφή.

Με την εντολή αυτή θα ανοίξει το παράθυρο "Καταγραφής χρόνου", όπου μπορείτε να συμπληρώσετε τα πεδία-πλην του "'Εργο", το οποίο έχει προσυμπληρωθεί.

Εγγραφή χρόνου (Live)

Καταγραφή χρόνου από μετρητή (έργα σε εξέλιξη)

Αν εσείς ή κάποιο μέλος της ομάδας σας εργάζεστε σε μια εργασία ή ένα έργο αλλά δεν έχετε ακόμη τελειώσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μπάρα χρόνου που βρίσκεται στην κορυφή της σελίδας.

Μόλις κάνετε κλικ στο κουμπί που βλέπετε στην εικόνα (πάνω), θα εμφανιστεί η μπάρα καταγραφής χόνου, σε όποια σελίδα και αν βρίσκεστε στην εφαρμογή.

Το χρονόμετρο θα ξεκινήσει μόλις επιλέξετε έργο, εργασία ή κάνοντας κλικ στο κουμπί "Play".

Μπορείτε να προσθέσετε πληροφορίες για το χρόνο κατά τη διάρκεια της καταγραφής (π.χ. εισάγοντας περιγραφή ή προσδιορίζοντας έργο και εργασία εάν δεν έγινε στο αρχικό βήμα.

Κάνοντας κλικ στο Χ μπορείτε να αναδιπλώσετε τη μπάρα στο πάνω μέρος της οθόνης ώστε να μην πιάνει χώρο.

Μόλις τελειώσετε την εργασία σας, μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο διακοπής και το Elorus θα δημιουργήσει μια νέα εγγραφή χρόνου την οποία μπορείτε να βρείτε στη σχετική λίστα.

Σημείωση: Η επιλογή Έργου-Εργασίας είναι υποχρεωτικές και στην περίπτωση των εγγραφών χρόνου μέσω live καταγραφής, ιδιαίτερα εάν πρόκειται να τιμολογηθούν (μέσω του έργου). Για συντόμευση χρόνου, ωστόσο, μπορείτε επί τόπου να κάνετε την εγγραφή ώστε να μην ξεφύγει κανένας χρόνος εργασίας.

Διασυνδέσεις για καταγραφή χρόνου (Integrations)

Αντί να επισκέπτεστε το λογαριασμό σας στο Elorus όποτε θέλετε να ξεκινήσετε ή να σταματήσετε το χρονόμετρο, μπορείτε να το κάνετε από οποιαδήποτε ιστοσελίδα χάρη στα extensions μας για Google Chrome και Mozilla Firefox αντίστοιχα.

Με τo Elorus μπορείτε επίσης να καταγράφετε χρόνο απευθείας μέσα από τρίτες εφαρμογές μέσω διασυνδέσεων integrations, ώστε να μη χρειαστεί να αφήσετε την πλατφόρμα που οργανώνει τις λεπτομέρειες των εργασιών σας ή να έχετε πολλαπλές καρτέλες. Αυτή τη στιγμή, διατίθενται διασυνδέσεις για το Asana, το Jira και το Trello.

Συμπέρασμα

Με όποιο τρόπο και αν έχει δημιουργηθεί η εκάστοτε καταγραφή χρόνου, θα εμφανίζεται τόσο στα 'Λίστα' όσο και στα Timesheet, εντός του μενού "Χρόνος". Mπορείτε να προσθέσετε ή και μειώσετε χρόνο σε υφιστάμενες εγγραφές (μέσω των σχετικών εργαλείων), ακόμα και να προβείτε αλλαγές ως προς τις λεπτομέρειες της εκάστοτε εγγραφής.

Σχετικά άρθρα

Did this answer your question?