Μέσα στη σελίδα προβολής κάθε έργου μπορείτε να λάβετε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο και την τρέχουσα κατάστασή του.

> Για να είστε σε θέση να κάνετε προεπισκόπηση έργων, θα πρέπει ο ρόλος σας ως χρήστης να έχει επαρκείς άδειες.

Λεπτομέρειες έργου

Στο τμήμα αυτό της σελίδας έργου αναγράφονται βασικές πληροφορίες (Πελάτης, τρόπος χρέωσης, επιλογές portal και την περιγραφή που έχετε εισάγει, για παράδειγμα σχετικές εργασίες).

Στη δεξιά πλευρά, θα βρείτε τη γραμμή εργαλείων που μπορείτε να αξιοποιήσετε για τις παρακάτω ενέργειες:

 • Επεξεργασία λεπτομερειών έργου (ονομασία, μέλη ομάδας, τρόπος χρέωσης κά)
 • Καταγραφή χρόνου για την εργασία που θα επιλέξετε.
 • Τιμολόγηση (χρεώσιμου χρόνου και εξόδων)
 • Επισύναψη αρχείων για να μοιραστείτε με την ομάδα
 • Αρχειοθέτηση έργου και Ιστορικό, μέσω του κουμπιού "..." (περισσότερες επιλογές)

Ακριβώς κάτω από τη γραμμή ενεργειών, θα βρείτε τους χρήστες που έχουν οριστεί μέλη του έργου. Για να δείτε με λεπτομέρεια το ρόλο/χρέωση των χρηστών, μπορείτε να κάνετε επεξεργασία.

Κάνοντας κλικ στο info (i), θα δείτε τις πληροφορίες δημιουργίας και τροποποίησης της εγγραφής.

Σύνολα χρόνου-τιμολόγησης

Ακριβώς κάτω από τις λεπτομέρειες του έργου εμφανίζονται και οι ώρες εργασίας που αφιερώθηκαν σε αυτό, καθώς και τα ποσά που έχουν ήδη χρεωθεί-ή μπορούν να χρεωθούν στο μέλλον.

Δείκτες εγγραφών χρόνου

 • Συνολικές ώρες Αυτός ο δείκτης δείχνει πόσες ώρες εσείς και η ομάδα σας έχετε ξοδέψει να εργάζεστε σε αυτό το έργο.
 • Μη τιμολογημένος χρόνος: Οι ώρες που ακόμα δεν έχουν τιμολογηθεί στο πλαίσιο του Έργου
 • Ποσοστό χρεώσιμου/μη χρεώσιμου χρόνου.

Τιμολόγηση και Κόστος

Εφόσον ο χρήστης έχει πρόσβαση σε οικονομικά δεδομένα του οργανισμού, θα μπορεί να έχει εικόνα και για τα παρακάτω στοιχεία:

 • Τιμολογημένο ποσό: Εάν έχετε ήδη τιμολογήσει αυτό το έργο (εν μέρει ή εφάπαξ), μπορείτε να δείτε το συνολικό ποσό που τιμολογήσατε.
 • Μη τιμολογημένα: Τα χρήματα που θα λάβετε με την τιμολόγηση του ήδη καταγεγραμμένου χρόνου και εξόδων που έχετε καταχωρήσει.
 • Κόστος και Έξοδα: Πρόκειται για το κόστος εργασίας και τα έξοδα που έχετε καταβάλει για την εκτέλεση του έργου. Το κόστος εργασίας υπολογίζεται βάσει του ωριαίου κόστους ανά συνεργάτη που συμμετέχει στο έργο. Εφόσον έχουν καταχωρηθεί έξοδα για την εκτέλεση του έργου, είτε επιλέγετε να τα χρεώσετε στον πελάτη είτε όχι, το σύνολο αυτών θα συμπεριληφθεί στο δείκτη.

Σημαντικό! Το αν θα εμφανιστούν κάποιες ή όλες από αυτές τις πληροφορίες, εξαρτάται από τον τύπο του project. Εάν, για παράδειγμα, πρόκειται για έργο σταθερού κόστους, δεν υπάρχει χρεώσιμος χρόνος (καθώς δεν υπάρχει χρονοχρέωση, ανεξάρτητα με το αν καταγράφεται ο χρόνος για εσωτερική παρακολούθηση της εργασίας της ομάδας. Δείτε το παρακάτω παράδειγμα:

To έργο είναι σταθερού κόστους, επομένως ο χρόνος είναι 0% χρεώσιμος (η χρέωση δεν εξαρτάται από το χρόνο).

Καταγεγραμμένες ώρες [Γράφημα]

Αυτή η γραφική απεικόνιση σας δίνει μια γρήγορη εικόνα των ωρών που έχουν καταγραφεί, ανάλογα με την περίοδο που θα επιλέξετε από τη σχετική λίστα (εδώ τρέχον μήνας). Οι χρεώσιμες και μη χρεώσιμες ώρες εμφανίζονται στην ίδια στήλη, με διαφορετικά χρώματα. Περνώντας το ποντίκι πάνω από αυτές, βλέπετε με ακρίβεια τις ώρες αυτές ανά περίοδο.

Σχετικές εγγραφές

Για να μπορείτε με μία ματιά να έχετε εικόνα των καταγεγραμμένων ωρών, εξόδων και τιμολογιών που έχουν εκδοθεί για το έργο, το elorus διαθέτει για εσάς τις παρακάτω λίστες: Συνοπτική αναφορά, Παραστατικά πώλησης και Έξοδα. Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά το περιεχόμενο των λιστών αυτών.

Σύνοπτική αναφορά

Σε αυτό το τμήμα της επισκόπησης έργου μπορείτε να δείτε όλες τις καταχωρημένες εγγραφές χρόνου ομαδοποιημένες ανά εργασία ή χρήστη. Για ακόμα μεγαλύτερη ανάλυση διατίθεται και δευτερεύουσα κατηγοριοποίηση-ανά χρήστη (εφόσον αυτό δνε έγινε στο πρώτο βήμα) ή ανά περιγραφή εργασίας. 

Στο παρακάτω παράδειγμα έχει γίνει ομαδοποίηση ανά Εργασία και Περιγραφή. Κάνοντας κλικ στο κάτω βέλος της τελευταίας στήλης, η Εργασία διαχωρίζεται στις αντλιστοιχες περιγραφές, με το χρόνο που έχει δαπανηθεί σε αυτές.

Για να δείτε λεπτομερώς τις σχετικές εγγραφές χρόνου, κάνετε κλικ στις ώρες-θα λειτουργήσουν ως σύνδεσμος που ανοίγει την αναφορά "Εγγραφών χρόνου-λεπτομερής' ήδη φιλτραρισμένη ως προς το έργο και εργασία στην οποία αναφέρεται η γραμμή της συνπτικής αναφοράς.

Tip! Για να αλλάξετε ή περιορίσετε την περίοδο αναφοράς, κάνετε κλικ στο ομώνυμο κουμπί, ενώ από τις στήλες μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις διαθέσιμες πληροφορίες (εικόνα επάνω). Κατεβάστε στον υπολογιστή σας με κλικ στο κουμπί "Αποθήκευση", σε μορφή excel ή pdf.

Παραστατικά πώλησης

Αν κάνετε κλικ στη διπλανή καρτέλα του πίνακα που βρίσκονται τα παραστατικά πώλησης, θα δείτε όλα τα τιμολόγια που έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής για το συγκεκριμένο έργο, με τις αντίστοιχες αξίες και ημερομηνίες έκδοσης και λήξης, όπου οι δεύτερες υπάρχουν. Φυσικά, η κατάσταση του τιμολογίου εμφανίζεται στην τελευταία στήλη για να έχετε άμεση εικόνα των ποσών που σας οφείλονται.

Tip! Όπως και σε κάθε λίστα που περιέχει στήλες, μπορείτε να ταξινομήσετε κάνοντας κλικ στο όνομα της στήλης. Περισσότερα θα βρείτε εδώ.

Πιστωτικά πώλησης

Εάν δημιουργηθεί κάποιο πιστωτικό, προς ακύρωση/επιστροφή χρημάτων στο παλίσιο της τιμολόγησης του έργου, τότε θα εμφανιστεί η αντίστοιχη καρτέλα με τις σχετικές εγγραφές (Βλ. εικόνα):

Σημειώνεται πως οι ώρες που έχουν ήδη τιμολογηθεί, θα εμφανιστούν ως "Τιμολογημένες" και μετά την όποια εξαγωγή πιστωτικού. 


Έξοδα

H καρτέλα (εικόνα κάτω) εμφανίζει τη λίστα εξόδων που σχετίζονται με το έργο. Σε αυτή συμπεριλαμβάνονται τόσο ποσά που πρόκειται να χρεωθούν στον πελάτη (χρεώσιμα) όσο και ποσά που καταχωρείτε εσωτερικά (μη χρεώσιμα). Έξοδα, Λογαριασμοί και Πιστωτικά προμηθευτή παίρνουν μέρος στην καρτέλα.


Σχετικά άρθραDid this answer your question?