Για να ορίσετε τις ρυθμίσεις λειτουργίας της εφαρμογής, μπορείτε να επιλέξετε "Ρυθμίσεις->Ρυθμίσεις εφαρμογής" από το κεντρικό μενού.

> Καλό θα ήταν να ρυθμίσετε τις παρακάτω επιλογές πριν ξεκινήσετε την επίσημη χρήση της εφαρμογής για μεγαλύτερη ευκολία.

Ρυθμίσεις

Οι Ρυθμίσεις εφαρμογής σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε διάφορες λειτουργίες που αφορούν τον τρόπο που τιμολογείτε, τα email που αποστέλλετε καθώς και την εμφάνιση διαφόρων παραμέτρων.

Τα ποσά είναι

Από το πεδίο αυτό καθορίζεται εάν η τιμή που δίνετε στα προϊόντα περιέχει ή όχι το φόρο. Εάν επιλέξετε "προ φόρων" η εφαρμογή θα υπολογίσει την τελική τιμή όταν οριστεί ΦΠΑ. Αντίστοιχα, όταν επιλέγετε "μετά φόρων", η εφαρμογή θα υπολογίσει τις καθαρές αξίες.

Μήκος αρίθμησης

Καθορίστε εάν θέλετε ο αριθμός των εκδιδόμενων παραστατικών να έχει σταθερό μήκος (π.χ. "005" ή "00005").

Αυτόματη αρίθμηση προσχεδίων

Εάν ενεργοποιηθεί, το Elorus θα αριθμοδοτεί όλα τα νέα έγγραφα ανεξαρτήτως της κατάστασής τους. Απενεργοποιήστε τη ρύθμιση εάν θέλετε τα νέα έγγραφα να παίρνουν αριθμό μόνον αφού εκδοθούν.

Υποχρεωτική σειριακή αρίθμηση

Εάν ενεργοποιηθεί, τα παραστατικά πωλήσεων θα εκδίδονται μόνο εάν ακολουθούν μια έγκυρη σειριακή αρίθμηση. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ

  • Εάν επιλέξετε "Έλεγχος αρίθμησης", το Elorus θα κάνει έλεγχο στην αρίθμηση των παραστατικών πωλήσεων του οργανισμού και ψάχνει για λάθη. Αν υπάρχουν λάθη, τότε θα σας τα εμφανίσει σε μια λίστα με προτάσεις για διόρθωση.Μορφή διεύθυνσης

Η μορφή στην οποία θα εμφανίζεται η διεύθυνση της εταιρείας και των πελατών σας επάνω στα παραστατικά. Επιτρέπονται οι προκαθορισμένες μεταβλητές, καθώς και οι χαρακτήρες ',', '.', '-', '|'. 

Ωριαία χρέωση

Η τιμή της χρεώσιμης ώρας. Αυτή είναι η προεπιλεγμένη τιμή, μπορείτε να την αλλάξετε ανά έργο. Περισσότερες πληροφορίες για τα έργα, δείτε εδώ.

Προεπιλεγμένη διεύθυνση απάντησης email

Αν ένας πελάτης απαντήσει σε email που έχει σταλεί από την εφαρμογή, μπορείτε να ορίσετε εδώ σε ποιό email θα πηγαίνει η απάντηση. Εάν δεν ορίσετε εδώ κάποια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τότε η εφαρμογή ορίζει ως προεπιλογή την ηλ. διεύθυνσης του χρήστη που έκανε την αρχική αποστολή του εκάστοτε email.

Προεπιλεγμένες CC διευθύνσεις email

Από εδώ μπορείτε να ορίσετε cc διεύθυνση, στην οποία θα παραλαμβάνετε τα πραστατικά πώλησης που αποστέλλετε με email στον εκάστοτε πελάτη. Πατήστε "Προσθήκη νέου" και προωθήστε το εκάστοτε email σε περισσότερες από μία διευθύνσεις.

Προεπιλεγμένες ΒCC διευθύνσεις email 

Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα ορισμού "κρυφής" διεύθυνσης (bcc) στην οποία μπορείτε να προωθείτε τα email που αποστέλλετε μέσω της εφαρμογής. Πατήστε "Προσθήκη νέου" και προσθέστε περισσότερες από μία ηλεκτρνονικές διευθύνσεις για bcc.

Μορφή εμφάνισης

Πώς θέλετε οι επαφές σας να εμφανίζονται στη συγκεντρωτική σελίδα επαφών καθώς και όλα τα σημεία που καλείστε να διαλέξετε επαφή, πελάτη ή προμηθευτή.

Πληροφορίες εταιρείας στο client portal

Καθορίστε πώς θα φαίνονται οι πληροφορίες της εταιρείας σας στο client portal.

Ενεργοποίηση αρνητικού αποθέματος

Αν απενεργοποιήσετε αυτή την επιλογή, το Elorus θα σας αποτρέψει από την τιμολόγηση των προϊόντων που έχουν εξαντληθεί. Η ρύθμιση ισχύει μόνο για τα προϊόντα για τα οποία έχετε ενεργοποιήσει τη διαχείριση αποθέματος. Για αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τη διαχείριση αποθέματος, δείτε εδώ.


Επιταγές

Ενεργοποιείστε τις λειτουργίες Εισερχόμενες επιταγές/εξερχόμενες επιταγές, διαθέσιμες από το μενού "...Περισσότερα" και παρακολουθείστε τις επιταγές σας.

Διασυνδέσεις

Από αυτή την καρτέλα, μπορείτε να διασυνδέσετε το λογαριασμό σας στο Εlorus με τρίτες εφαρμογές που υποστηρίζονται.

Διασύνδεση με την υπηρεσία EINVOICING της SoftOne (ελληνικές επιχειρήσεις)

H διασύνδεση ενεργοποιείται κατόπιν επικοινωνίας και αφού ολοκληρωθεί η σύμβαση με τον πάροχο ηλ. τιμολόγησης. Τα παραστατικά πουεκδίδονται μέσω EINVOICING:

  • Λαμβάνουν φορολογική σήμανση (QR code)

  • Πληρούν την προϋπόθεση της ψηφιακής υπογραφής

  • Αποστέλλονται στο myDATA μέσω του παρόχου

Διαβάστε περισσότερα για την υπηρεσία εδώ.

Φυσικά, όπως θα ενημερωθείτε και κατά την αγορά του προϊόντος, για την εγκατάσταση θα γίνει επικοινωνία μαζί μας και live καθοδήγηση για τα πρώτα σας βήματα.


Διασύνδεση με το myDATA (ελληνικές επιχειρήσεις)

Το elorus υποστηρίζει τα ηλεκτρονικά βιβλία της ΑΑΔΕ μέσω διασύνδεσης με την πλατφόρμα myDATA. Ξεκινήστε την ενεργοποίηση πατώντας "Εγκατάσταση" και συνεχίσετε με τα βήματα που παρουσιάζονται στον οδηγό.

Σημείωση: Εφόσον επιλέξετε τη διασύνδεση με SoftOne για το σύνολο των παραστατικών σας (χονδρική-λιανική), τότε η αποστολή στο myDATA θα γίνει από τον πάροχο και όχι από τη διασύνδεση του elorus.

Διασύνδεση με το Slack

Εγκαταστήστε την εφαρμογή Elorus4Slack για να λαμβάνετε τις ειδοποιήσεις του Elorus στο Slack. Για αναλυτικές οδηγίες, δείτε εδώ.

Taxisnet ΑΦΜ

Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία ώστε να μπορείτε να αναζητάτε ΑΦΜ μέσω του Taxisnet και να εισάγετε αυτόματα επαφές στο Elorus. Για να ανοίξετε τα εν λόγω πεδία, πατήσετε "Εγκατάσταση". Για οδηγίες προσθήκης επαφής μέσω Taxisnet, δείτε εδώ.

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την υπηρεσία taxisnet εδώ.

Διασύνδεση με VIES

Ενεργοποιήστε τη διασύνδεση ώστε να δημιουργείτε επαφές με βάση τον ευρωπαϊκό ΑΦΜ τους, μέσα από τη σελίδα επαφών. Για να προχωρήσετε, πατήστε "Εγκατασταση".

Taxisnet ΜΥΦ

Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία ώστε να μπορείτε να υποβάλετε τις αναφορές ΜΥΦ απευθείας στο Taxisnet μέσα από το Elorus (Αναφορές -> Μηνιαία κατάσταση πελατών/προμηθευτών). Για να ανοίξετε τα εν λόγω πεδία, πατήσετε "Εγκατάσταση".  

Μπορείτε να αποκτήσετε αυτούς τους κωδικούς εδώ.

Backup

Από αυτή την καρτέλα μπορείτε να κάνετε backup το σύνολο των εγγραφών σας. Οι κατηγορίες εγγραφών που μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας είναι οι παρακάτω:

  • Πωλήσεις (Τιμολόγια, Πιστωτικά τιμολόγια, Προσφορές)

  • Αγορές  (Λογαριασμοί, Πιστώσεις προμηθευτών)

  • Πληρωμές (Εισπράξεις, Πληρωμές, Εισερχόμενες/Εξερχόμενες επιταγές

  • Οργάνωση χρόνου (Έργα, Εργασίες, Καταγραφή χρόνου)

  • Ρυθμίσεις (Φόροι, Τύπο Εγγράφων, Σειρές αρίθμησης)

  • Γενικά (Επαφές, Προϊόντα/Υπηρεσίες)

Για να δείτε τη λειτουργία και με παράδειγμα, επισκεφτείτε το σχετικό άρθρο:

Σχετικά άρθρα:

Did this answer your question?