Στην επιχείρησή σας, πέρα από τα χρήματα που εισπράτετε από τις συναλλαγές πωλήσεων που πραγματοποιείτε, υπάρχουν ποσά που καλείστε να ξοδέψετε για την κάλυψη των αναγκών της επιχείρησής σας, όπως πληρωμές ενοικίου, μισθοδοσία, καταβολές φόρων, αγορές εξοπλισμού κά.

Αξιοποιώντας τη λειτουργία 'Εξοδα' στην Elorus, μπορείτε να καταχωρείτε οποιοδήποτε τύπο εξόδων με λίγα κλικ - μία απλή επιλογή ημερομηνίας πληρωμής, κατηγορίας και εισαγωγής ποσού και έχετε καταγράψει τη συναλλαγή σας.

  • Φυσικά, έχετε τη δυνατότητα να εισάγετε επιπλέον πληροφορίες, όπως αριθμό αναφοράς, προμηθευτή, φόρους, ακόμα και την ίδια την απόδειξη της συναλλαγής σας ως εικόνα ή συννημένο. 

Είναι μία ευέλικτη λειτουργία, καθώς μπορείτε να επεξεργαστείτε ή διαγράψετε μία εγγραφή χωρίς περιορισμούς. Μία εγγραφή εξόδων θα δείχνει κάπως έτσι: 

Η εγγραφή αυτή αποτελεί ένδειξη της υποχρέωσης πληρωμής και την εξόφλησή της, την ίδια στιγμή. Επομένως, συμμετέχει στις αναφορές ταμειακής ρευστότητας όπως και τα ποσά που έχουν περαστεί ως "Πληρωμές" (εικόνα κάτω).


Την ίδια στιγμή, εφαρμόζονται στη λειτουργία κατηγορίες εξόδων, οι οποίες εφαρμόζονται σε κάθε είδους αγορά (ακόμα και όσες δεν έχουν εξοφληθεί-καταχωρημένες στα "Έξοδα").

Σχετικά άρθρα:

Did this answer your question?