1) Προσθέστε επαφές

Προετοιμάστε τη λίστα επαφών σας με την προσθήκη πελατών και προμηθευτών. Επιπλέον, μπορείτε να ανεβάσετε τη λίστα των επαφών σας μαζικά.

Επιλέξτε προεπιλογή στην οποία θα χρεώνετε τους πελάτες-χωρίς αυτό όμως να είναι δεσμευτικό. Το elorus υπηστηρίζει πολλαπλά νομίσματα!

Ορίστε τη γλώσσα πελάτη και προεραιτικά, την εμφάνιση που θέλετε να έχει το παραστατικό που του παραδίδετε μέσω της προεπιλογής προτύπου.

Προσθέστε κατηγοριοποιήσεις και εφαρμόστε τα φίλτρα που θα προκύψουν στις αναφορές σας.

2) Δημιουργήστε τιμολόγια όμορφα και λειτουργικά

Εντοπίστε τις "Ρυθμίσεις'' στο κεντρικό μενού. Κάνοντας κλικ, θα ανοίξει η λίστα των δυνατοτήτων προσαρμογής της πλατφόρμας στις ανάγκες σας-μία από τις δυνατότητες αυτές είναι να προσωποποιήσετε την εμφάνιση των παραστατικών σας, μέσα από την επιλογή "Ρυθμίσεις-> Πρότυπα" και:

-Επιτρέψτε στον οργανισμό σας να τιμολογεί σε δεύτερη γλώσσα.

*και τρίτη, τέταρτη από τις υποστηριζόμενες γλώσσες τιμολόγησης.

-Ανεβάσετε το λογότυπό σας.

-Αλλάξτε σχεδίαση, επιλέξτε χρώματα.

Διερευνήστε και τις λοιπές δυνατότητες προσαρμογής εμφάνισης μέσω των προτύπων.

Δείτε τις βασικές ρυθμίσεις που θα σας επιτρέψουν να προχωρήσετε άμεσα με την τιμολόγησή σας.

3) Αρχίστε να τιμολογείτε

Από το κεντρικό μενού, μεταβείτε στο Πωλήσεις-> Προσθήκη. Θα ανοίξετε έτσι τη φόρμα συμπλήρωσης των απαραίτητων πεδίων.

Το πρώτο πεδίο θα είναι η επιλογή επαφής. Εάν πρόκειται για καινούριο πελάτη που δεν έχει τιμολογηθεί ξανά, μπορείτε να δημιουργήσετε επί τόπου τη σχετικη επαφή.

-Επιλέξτε την επαφή σας

-Διαλέξτε τύπο παραστατικού και σειρά αρίθμησης.

Tip! Εάν ο πελάτης έχει ζητήσει προσφορά, δεν έχετε παρά να αξιοποιήσετε την αντίστοιχη λειτουργία "Προσφορές" - θα έχετε τη δυνατότητα να τις "μετατρέψτε" σε τιμολόγια με το κλικ ενός κουμπιού.

4) Προσθέστε τα έξοδά σας.

Με λίγα κλικς μπορείτε να εισάγετε τη δαπάνη σας. Έξοδα όπως μία απόδειξη πληρωμής ηλεκτρικής ενέργειας, ποσά που καταβάλατε για προμήθειες, για υλικά έργου, ακόμα και έξοδα μετακίνησης για εσάς και τους υπαλλήλους σας μπορούν να περαστούν εδώ.

5) Συνεχίστε με τις εκκρεμότητες προς προμηθευτές...

Η αδελφή λειτουργία των "Εξόδων" είναι οι "Λογαριασμοί": Κάθε εγγραφή που έχει δημιουργηθεί στους λογαριασμούς λαμβάνει χώρα κανονικά στις αναφορές εξόδων.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα τιμολόγιο αγοράς που έχετε λάβει από προμηθευτή. Η πληρωμή του παραστατικού μπορεί να γίνει σε δεύτερο χρόνο ή και να συνδεθεί με κάποιο πιστωτικό από προμηθευτή.

6) .... και αφήστε το σύστημα να τις παρακολουθήσει

H παρακολούθηση των εκκρεμοτήτων πελατών σας προς εσάς αλλά και των δικών σας υποχρεώσεων προς τους προμηθευτές σας επιτυγχάνεται μέσω των αυτοματοποιημένων υπενθυμίσεων. Στην ουσία, αυτό που καλείστε να κάνετε είναι να επιλέξετε πότε θα αποστέλλεται το σχετικό μήνυμα/email στους πελάτες ή μέλη της ομάδας σας.

Παράδειγμα: ενημέρωση της ομάδας μου όταν λογιαριασμός πρόκειται να γίνει ληξιπρόθεσμος την επόμενη ημέρα, για όλα τα ποσά (εικόνα κάτω).

Με τον ίδιο τρόπο (Ρυθμίσεις-> Υπενθυμίσεις-> Προσθήκη), μπορείτε να ενημερώσετε τους πελάτες σας για ληξιπρόθεσμα παραστατικά, το υπόλοιπό τους, επόμενες πωλήσεις όπως εξόφληση συνδρομής και πολλά άλλα.

7) Λάβετε προσαρμοσμένες αναφορές

Επωφεληθείτε από τη δυνατότητα των κατηγοριοποιήσεων και εφαρμόστε τα δικά σας κριτήρια στις αναφορές σας: Παράδειγμα: Πωλήσεις ανά εκπρόσωπο.

Στο μενού Ρυθμίσεις-> Κατηγοριοποιήσεις μπορείτε να κάνετε την προσθήκη της ομαδοποίησης:

H εγγραφή θα σας αφήσει να μαρκάρετε τις σχετικές εγγραφές και στη συνέχεια να αξιοποιήσετε στις σχετικές αναφορές. Στο παράδειγμα, αξιοποιείται η αναφορά "παραστατικών πωλήσεων συγκεντρωτική" όπου βλέπουμε τις πωλήσεις ανά εκπρόσωπο:

Συμβουλευτείτε τον οδηγό περιήγησης καθώς και τη λίστα διαθέσιμων αναφορών, για να δείτε και τις λοιπές δυνατότητες ελέγχου των οικονομικών σας στοιχείων από το πρόγραμμα.

-> Αναλαμβάνετε έργα; Δείτε το σχετικό οδηγό για να έχετε μία πρώτη εικόνα των δυνατοτήτων στο πρόγραμμα.


Σχετικά άρθρα:


Did this answer your question?