Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, ένα τιμολόγιο λειτουργεί παράλληλα ως συνοδευτικό μετακίνησης προϊόντων (ακόμα και χωρίς το διακριτικό ΔΑ).

Εάν παρόλα αυτά επιθυμείτε να εισάγετε το λεκτικό στο εκτυπώσιμο του τιμολογίου, δεν έχετε παρά να κάνετε προσθήκη στην αντίστοιχη μετάφραση στον τύπο εγγράφου. Στο άρθρο θα βρείτε τα σχετικά βήματα.

Σημείωση: Στην περίπτωση που επιθυμείτε την ύπαρξη δύο παράλληλων τίτλων τιμολογίου (Τιμολόγιο και Τιμολόγιο-Δελτίο αποστολής), τα οποία θα παρακολουθείτε και σε διαφορετικές σειρές αρίθμησης, μπορείτε να προχωρήσετεσε δημιουργία δεύτερου τύπου εγγράφου αλλά και σειράς παραστατικού (βλ. περισσότερα εδώ).

#1 Εισέρχεστε στο μενού Ρυθμίσεις-> Τύποι εγγράφων. Κάνετε κλικ στο"Τιμολόγιο".

#2 Μόλις η εγγραφή ανοίξει, πατήστε επεξεργασία:

#3 Προχωράτε με άνοιγμα των "Μεταφράσεων":

#4 Στα πεδία που θα ανοίξουν, εισάγετε το επιθυμητό λεκτικό για τη γλώσσα/τις γλώσσες που τιμολογείτε (στο παράδειγμα ελληνικά):

#5 Ολοκληρώνετε με κλικ στο κουμπί 'ΟΚ' και αποθηκεύετε.

#6 Τιμολόγηση:

Κατά την τιμολόγησή σας, (Πωλησεις-> Προσθήκη), στο πεδίο τύπος εγγράφων, επιλέγετε κανονικά το "Τιμολόγιο":

Συμπληρώνετε τα λοιπά πεδία και κάνετε "αποθήκευση"- θα έχετε τον τίτλο ακριβώς όπως τον έχετε ορίσει στη μετάφραση:

Για την περίπτωση που επιθυμείτε να παρακολουθείτε τα Τ-ΔΑ σε διαφορετικές αριθμητικές ακολουθίες δεν έχετε παρά να εισάγετε το αναγνωριστικό Τ-ΔΑ στο σύστημα ως δεύτερη σειρά.

Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις-> Σειρές αρίθμησης-> Προσθήκη και συμπληρώστε τα πεδία (εικόνα):

Επιλέγοντας τη σειρά ΔΑ κατά την καταχώρηση παραστατικού πώλησης, το λεκτικό θα εισαχθεί στο τιμολόγιο (π.χ Τιμολόγιο #ΔΑ-1).

Σχετικά άρθρα:

Did this answer your question?