Όπως έχει ανακοινωθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων θα κληθεί να αποστέλλει τα παραστατικά πώλησης που εκδίδει στην online πλατφόρμα MyData. Πρόκειται για λειτουργία που θα αντικαταστήσει τις ΜΥΦ, ενώ η χρήση του συστήματος αφορά τόσο τις τιμολογήσεις που γίνονται με αυτόματη αποστολή στοιχείων όσο και την ενημέρωση των βιβλίων με παραστατικά που έχουν ήδη εκδοθεί.

Εφαρμόζοντας τις οδηγίες της ΑΑΔΕ, το elorus πρόκειται να υποστηρίξει την ενημέρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων στο MyData. Η χρήση ή μη της διασύνδεσης βρίσκεται στη δική σας ευχέρεια. Φυσικά, θα μπορει να αξιοποιηθεί και από τον οικονομικό σας σύμβουλο (λογιστή) απευθείας, εφόσον του έχει δοθεί πρόσβαση στην εφαρμογή. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει σχετική συνεννόηση μαζί του/της.

Η ημερομηνία έναρξης της παραπάνω χρήσης, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ανανακοίνωση από την υπηρεσία είναι η 1η Οκτωβρίου του 2020. Η διασύνδεση του elorus πρόκειται να διατεθεί πριν από την παραπάνω προθεσμία για να εισάγετε στο σύστημα τα παραστατικά που έχετε εκδόσει. Για το παραπάνω θα αναρτηθούν οι βήμα-βήμα οδηγίες χρήσης.

Εάν επιθυμείτε να διαβάσετε περισσότερα για το MyData, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του MyData στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.aade.gr/mydata. Εκεί, θα βρείτε την παρουσίαση της πλατφόρμας, σχετικές ανακοινώσεις και συχνές ερωτήσεις.

Σχετικά άρθρα:

Did this answer your question?