Όπως έχει ανακοινωθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων θα κληθεί να αποστέλλει τα παραστατικά πώλησης που εκδίδει στην online πλατφόρμα MyData. Πρόκειται για λειτουργία που θα αντικαταστήσει τις ΜΥΦ, ενώ η χρήση του συστήματος αφορά τόσο τις τιμολογήσεις που γίνονται με αυτόματη αποστολή στοιχείων όσο και την ενημέρωση των βιβλίων με παραστατικά που έχουν ήδη εκδοθεί.

Εφαρμόζοντας τις οδηγίες της ΑΑΔΕ, το elorus υποστηρίζει την ενημέρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων στο MyDΑΤΑ. Η χρήση ή μη της διασύνδεσης βρίσκεται στη δική σας ευχέρεια. Φυσικά, θα μπορει να αξιοποιηθεί και από τον οικονομικό σας σύμβουλο (λογιστή) απευθείας, εφόσον του έχει δοθεί πρόσβαση στην εφαρμογή. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει σχετική συνεννόηση μαζί του/της.

Η διασύνδεση του elorus διατίθεται για ενεργοποίηση, ώστε να μπορείτε να προχωρήσετε στην ενημέρωση των βιβλίων σας με τα παραστατικά που έχετε εκδόσει στην εφαρμογή.

Εάν επιθυμείτε να διαβάσετε περισσότερα για το MyData, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του MyData στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.aade.gr/mydata. Εκεί, θα βρείτε την παρουσίαση της πλατφόρμας, σχετικές ανακοινώσεις και συχνές ερωτήσεις.

Σχετικά άρθρα:

Did this answer your question?