Χειροκίνητη αρίθμηση

Για να ρυθμίσετε χειροκίνητα τον αριθμό τιμολογίου πρέπει να κάνετε κλικ στο εικονίδιο λουκέτου δίπλα από το πεδίο του Αριθμός όπως φαίνεται στη παρακάτω εικόνα:

Με αυτό τον τρόπο, το πεδίο Αριθμός γίνεται ενεργό και μπορείτε να συμπληρώσετε τον επιθυμητό αριθμό (αντί της ένδειξης 'αυτόματα'). 

Μόλις αποθηκευτεί το πρώτο παραστατικό, το Elorus θα αναθέσει αυτόματα τον επόμενο αριθμό στο επόμενο τιμολόγιο που θα εκδώσετε.

Σημειώστε ότι για κάθε διαφορετική Σειρά (ακόμα κι αν η Σειρά δεν είναι ορισμένη θεωρείται ξεχωριστή), ο αριθμός τιμολογίου πρέπει να είναι μοναδικός! 

Ακολουθεί ένα παραδείγματα που δείχνει το αποτέλεσμα σε περίπτωση που προσπαθήσετε να δημιουργήσετε σειριακά τα παρακάτω τιμολόγια:

  • Δημιουργία Τιμολογίου χωρίς Σειρά και με αριθμό 1 (#1): Σωστό

  • Δημιουργία Τιμολογίου χωρίς Σειρά και με αριθμό 2 (#2): Σωστό

  • Δημιουργία Τιμολογίου χωρίς Σειρά και με αριθμό 1 (#1): Λάθος - το Τιμολόγιο #1 υπάρχει ήδη

  • Δημιουργία Τιμολογίου χωρίς Σειρά και με αριθμό 3 (#3): Σωστό

  • Δημιουργία Τιμολογίου με Σειρά Μετρητοίς και με αριθμό 1 (#Μετρητοίς-1): Σωστό

Για να αποφύγετε τυχόν λάθη στην αρίθμησή σας, προτείνουμε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Υποχρεωτική σειριακή αρίθμηση με την οποία το Elorus θα σας αποτρέπει από το να εκδίδετε παραστατικά με λάθος αριθμό ή ημερομηνία. Για οδηγίες, δείτε εδώ.

Σημείωση: Τα παραστατικά λαμβάνουν την αυτόματη αρίθμησή τους κατά την έκδοση. Εάν επιθυμείτε να αριθμούνται και τα προσχέδια δεν έχετε παρά να επιλέξετε τη σχετική ρύθμιση (Ρυθμίσεις εφαρμογής).

Σχετικά άρθρα


Did this answer your question?