Προκειμένου να δεχθείτε online πληρωμές μέσω PayPal για τα παραστατικά που εκδίδετε, θα πρέπει αρχικά να έχετε λογαριασμό στο PayPal. Σε περίπτωση που θέλετε να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό, θα πρέπει να επισκεφθείτε το www.paypal.com και από εκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες εγγραφής.

Σημείωση: Σε περίπτωση που έχετε συναλλαγές σε πολλαπλά νομίσμα, βεβαιωθείτε ότι το PayPal υποστηρίζει το εκάστοτε νόμισμα.

Εφ'όσον έχετε ήδη λογαριασμό στο PayPal, η διασύνδεσή του με το Elorus είναι πάρα πολύ απλή. Από το κεντρικό μενού της εφαρμογής επιλέγετε Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Πύλες πληρωμών

Πατάτε στο κουμπί "Προσθήκη" και από τις διαθέσιμες επιλογές διαλέγετε το PayPal.

Στη φόρμα δημιουργίας της νέας πύλης πληρωμών, αρχικά θα πρέπει να συμπληρώσετε τον τίτλο. Ο τίτλος θα είναι ορατός από τον πελάτη σας τη στιγμή που θα εξοφλεί ένα παραστατικό online. Eάν θέλετε να διασυνδέεται αυτόματα με κάθε νέο παραστατικό που εκδίδετε ενεργοποιήστε το πεδίο "προεπιλογή".

Ως προς το PayPal, η μόνη πληροφορία που πρέπει να δώσετε στο Elorus είναι το ID του λογαριασμού σας. To ID είναι ουσιαστικά η διεύθυνση email με την οποία έχετε έχετε εγγραφεί στο PayPal. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πληκτρολογήσει τη διεύθυνση email σωστά και κατόπιν πατήστε "Αποθήκευση".
 
Έχετε τώρα διασυνδέσει το λογαριασμό σας στο Elorus με το PayPal και μπορείτε να δέχεστε online πληρωμές αυτόματα! Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το τι είναι οι πύλες πληρωμών και την διαδικασία online πληρωμών μπορείτε να συμβουλευτείτε το σχετικό άρθρο.

Σημείωση για την αποδοχή πληρωμών στο PayPal


Ανάλογα με τις ρυθμίσεις και τον τύπο του λογαριασμού που έχετε στο PayPal, ενδέχεται αφού ο πελάτης πραγματοποιήσει μια πληρωμή να πρέπει να συνδεθείτε στο PayPal και να επιβεβαιώσετε χειροκίνητα ότι δέχεστε την πληρωμή. O συνηθέστερος λόγος για να συμβεί αυτό είναι ότι ο PayPal λογαριασμός σας δεν είναι επιβεβαιωμένος ή δεχθήκατε μια πληρωμή σε διαφορετικό νόμισμα από το πρωτεύον νόμισμα του PayPal λογαριασμού. Στην περίπτωση αυτή, η μεταφορά χρημάτων γίνεται στην πραγματικότητα μόνο αφού κάνετε τη διαδικασία επιβεβαίωσης.

Εάν παρατηρείτε αυτή τη συμπεριφορά συχνά, θα μπορούσατε να ελέγξετε τις ρυθμίσεις σας στο PayPal ή να επικοινωνήσετε με το τμήμα υποστήριξης πελατών του PayPal ώστε να προεγκρίνονται αυτόματα όλες οι πληρωμές.


Did this answer your question?