Προκειμένου να δεχθείτε online πληρωμές μέσω Braintree για τα παραστατικά που εκδίδετε, θα πρέπει αρχικά να έχετε λογαριασμό στοBraintree. Σε περίπτωση που θέλετε να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό, θα πρέπει να επισκεφθείτε το signups.braintreepayments.com και από εκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες εγγραφής.

Με το Braintree μπορείτε να αποδέχεστε πληρωμές απευθείας από τις πιστωτικές κάρτες των πελατών σας σε πολλαπλά νομίσματα, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να πληρωθείτε από παντού στον κόσμο. Επίσης, μέσω Braintree μπορούν να σας πληρώνουν και οι πελάτες που έχουν λογαριασμό στο PayPal.

Σημείωση: Για κάθε νόμισμα στο οποίο επιθυμείτε να λαμβάνετε πληρωμές θα χρειαστεί να δημιουργήσετε πολλαπλά Merchant Account ID στο Braintree, ώστε το καθένα να επεξεργάζεται πληρωμές σε συγκεκριμένο νόμισμα. Στη συνέχεια, βάζοντας διαφορετικό Merchant Account ID θα πρέπει να δημιουργήσετε ξεχωριστές πύλες πληρωμών στο Elorus, ακολουθώντας πάντα την διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω.

Εφ'όσον έχετε ήδη λογαριασμό στο Braintree, η διασύνδεσή του με το Elorus είναι πάρα πολύ απλή. Από το κεντρικό μενού της εφαρμογής επιλέγετε "Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Πύλες πληρωμών". Πατάτε στο κουμπί "Προσθήκη" και από τις διαθέσιμες επιλογές διαλέγετε το Braintree.

Στη φόρμα δημιουργίας της νέας πύλης πληρωμών, αρχικά θα πρέπει να συμπληρώσετε τον τίτλο. Ο τίτλος θα είναι ορατός από τον πελάτη σας τη στιγμή που θα εξοφλεί ένα παραστατικό online. Φροντίστε η πύλη να είναι ενεργή και εάν θέλετε να διασυνδέεται αυτόματα με κάθε νέο παραστατικό που εκδίδετε ενεργοποιήστε το πεδίο "προεπιλογή".

Ως προς το Braintree, οι πληροφορίες που πρέπει να δώσετε στο Elorus είναι:

  • το Merchant ID του λογαριασμού σας το οποίο μπορείτε να βρείτε κάτω από ενότητα "Account->API Keys".
  • Τα Public και Private keys τα οποία κι αυτά βρίσκονται κάτω από την ενότητα "Account->API Keys".
  • το Merchant Account ID. Μπορείτε να ορίσετε πολλαπλά merchant accounts στη σελίδα ρυθμίσεων του Braintree προκειμένου να δέχεστε πληρωμές σε πολλαπλά νομίσματα.

Τέλος, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε τις κάρτες που υποστηρίζει ο λογαριασμός σας στο Braintree και μέσω των οποίων θα δέχεστε πληρωμές. Όταν χρησιμοποιείτε αυτή την πύλη πληρωμών, οι επιλεγμένοι τύποι καρτών θα εμφανίζονται στην εκτυπώσιμη μορφή του παραστατικού.Βεβαιωθείτε ότι έχετε πληκτρολογήσει όλα τα πεδία σωστά και κατόπιν πατήστε "Αποθήκευση".

Έχετε τώρα διασυνδέσει το λογαριασμό σας στο Elorus με το Braintree και μπορείτε να δέχεστε online πληρωμές αυτόματα! Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το τι είναι οι πύλες πληρωμών και την διαδικασία online πληρωμών μπορείτε να συμβουλευτείτε το σχετικό άρθρο

Σχετικά άρθρα

Did this answer your question?