Στο μενού συνδρομής, δεν υπάρχει σημείο στο οποίο να διαχειρίζεστε τα στοιχεία της κάρτας σας διότι δεν τα αποθηκεύουμε εμείς, αλλά ο εκάστοτε πάροχος οnline πληρωμών.

  • Σε περίπτωση που είστε στο δωρεάν πλάνο:

Για να ανανεώσετε τη συνδρομή σας, θα χρειαστεί να κάνετε χειροκίνητα επιλογή του πλάνου/κύκλου χρέωσης που σας ενδιαφέρει και να προχωρήσετε σε αγορά δηλώνοντας τα νέα στοιχεία κάρτας (όπως κάνατε και την πρώτη φορά που αγοράσατε). Στην επόμενη ανανέωση, το σύστημα θα χρεώσει τη νέα κάρτα, χωρίς κανένα πρόβλημα.

  • Αν η συνδρομή σας δεν έχει λήξει ακόμα:


Πριν προχωρήσετε στην αγορά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι ενεργή η συνδρομή σας (έχει λάβει ημερομηνία λήξης δηλαδή). Αλλιώς θα πρέπει να πατήσετε την επιλογή "Ακύρωση συνδρομής" που βρίσκεται στη σελίδα συνδρομής. Με αυτό τον τρόπο θα σταματήσει το πρόγραμμα να προσπαθεί να σας χρεώσει αυτόματα. H ακύρωση συνδρομής δεν σημαίνει ότι θα χάσετε τα δεδομένα σας ή ότι η συνδρομή σας θα λήξει (ή θα υποβαθμιστεί ο οργανισμός σας) πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία λήξης.  

Το σύστημα κάνει 3 προσπάθειες χρέωσης πριν υποβαθμίσει το λογαριασμό σας στο δωρεάν πλάνο. Για να επιλέξετε εκ νέου το τρέχον πλάνο σας, θα χρειαστεί να κάνετε τα παραπάνω αλλιώς δεν φαίνεται σαν επιλογή το πλάνο αυτό, αλλά τα αμέσως επόμενα ή/και προηγούμενα.

Στη συνέχεια, θα επιλέξετε το πλάνο που σας ενδιαφέρει, κύκλο χρέωσης (ετήσιο/μηνιαίο) και θα πατήσετε το Αγορά. Εκεί θα σας ζητηθούν στοιχεία κάρτας και θα βάλετε την καινούργια. Εφόσον ολοκληρώσετε την αγορά, το σύστημα θα κρατήσει αυτά τα στοιχεία για την επόμενη αυτόματη ανανέωση.

Σχετικά άρθρα

Did this answer your question?