Ο τρόπος με τον οποίο υπογράφει κάποιος ψηφιακά ένα έγγραφο (παραστατικό, επιστολή, συμβόλαιο, κλπ) είναι αρκετά απλός. Αφού δημιουργήσει το έγγραφο, συνδέει το USB drive με το ψηφιακό του πιστοποιητικό στον υπολογιστή, και, μέσω ενός σχετικού προγράμματος, επισυνάπτει την υπογραφή του στο αρχείο.

Το Elorus καθιστά εξαιρετικά εύκολη την ψηφιακή υπογραφή των παραστατικών που εκδίδει, καθώς επιτρέπει την εξαγωγή τους ως αρχεία τύπου PDF.

Μέσα από τη σελίδα προβολής του εκάστοτε εγγράφου επιλέγετε "Δημιουργία PDF" και κάνετε "Άνοιγμα" του αρχείου με το δωρεάν πρόγραμμα Adobe Reader (δεδομένου ότι ο υπολογιστής σας μπορεί και διαβάζει αρχεία τύπου PDF είναι σχεδόν σίγουρο πως χρησιμοποιεί αυτό ακριβώς το λογισμικό).

Εφόσον υπογράψετε το παραστατικό, μπορείτε να μεταφορτώσετε το υπογεγραμμένο έγγραφο στο Elorus με την εξής διαδικασία. Από τη σελίδα προβολής του εγγράφου επιλέγετε "Ψηφιακή υπογραφή".

Εμφανίζεται ένα παράθυρο όπου επιλέγετε "Μεταφόρτωση υπογεγραμμένου αρχείου" και κάνετε κλικ στο πλαίσιο με τις διακεκομμένες γραμμές για να επιλέξετε το έγγραφο από φάκελο του υπολογιστή σας ή να κάνετε drag & drop.

Μόλις το αρχείο μεταφορτωθεί, μπορείτε να το αποστείλετε στον πελάτη με ένα απλό email, γλυτώνοντας από τη διαδικασία εκτύπωσης και αποστολής τους μέσω του ταχυδρομείου.

Σχετικά άρθραDid this answer your question?