Εφόσον η επιχείρησή σας διαθέτει VivaWallet POS, μπορείτε να δέχεστε μη απομακρυσμένες πληρωμές από τους πελάτες σας, χρεώνοντας την κάρτα τους (Visa, MasterCard, Maestro) , είτε πρόκειται για σταθερό σημείο πώλησης είτε εν κινήσει. Τα χρήματα κάθε συναλλαγής θα είναι άμεσα διαθέσιμα στο VivaWallet λογαριασμό σας και το Elorus θα ενημερώνεται αυτόματα για τις εισπράξεις, εύκολα και απλά!

Ρύθμιση VivaWallet POS


Πριν ξεκινήσετε να δέχεστε πληρωμές με κάρτες από τους πελάτες σας, θα χρειαστεί να προμηθευτείτε ένα VivaWallet POS, διαλέγοντας αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας, ενσύρματο ή ασύρματο. Επίσης, θα χρειαστεί να ανοίξετε έναν επαγγελματικό λογαριασμό VivaWallet στον οποίο και θα μεταφέρονται αυτόματα τα ποσά των συναλλαγών που θα γίνονται μέσω VivaWallet POS.

Στη συνέχεια, πρέπει να διασυνδέσετε το POS με το VivaWallet λογαριασμό σας ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ.

*Στα μοντέλα S800 και S900, επιλέγετε το κουμπί "Back" (πίσω), όπου στις οδηγίες αναγράφεται το F1.

Είναι σημαντικό ως Source Code (Κωδικός) της πηγής, να καταχωρείται το serial number της συσκευής (όπως αυτό φαίνεται στην κάτω ή πίσω πλευρά του POS).

Διασύνδεση VivaWallet POS με το Elorus


Για κάθε POS που διαθέτετε, θα πρέπει να δημιουργηθεί η αντίστοιχη πύλη πληρωμών στο Elorus, ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία:

Από το μενού Ρυθμίσεις επιλέγετε Πύλες πληρωμών -> Περισσότεροι Πάροχοι-> Προσθήκη.

Επιλέγετε το VivaWallet POS και εμφανίζεται η μια φόρμα για να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες, όπως η παρακάτω:


Τίτλος: Στο πεδίο αυτό δηλώνετε μια ονομασία για την πύλη πληρωμής με POS. Αυτός ο τίτλος είναι για εσωτερική χρήση, για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε κάθε πύλη πληρωμής.

Ενεργός: Επιλέγετε αν θέλετε να είναι ενεργή η πύλη πληρωμών ή όχι.

Προεπιλογή: Εάν οριστεί, η πύλη θα είναι ενεργοποιημένη εξ'αρχής για κάθε νέο παραστατικό που εκδίδετε.

Merchant ID: Μπορείτε να βρείτε το merchant ID στο λογαριασμό σας στο VivaWallet, κάτω από την ενότητα "Ρυθμίσεις-> Πρόσβαση API".

Κωδικός πηγής: Καταχωρείτε το serial number της συσκευής, όπως αυτό φαίνεται στην κάτω ή πίσω πλευρά του POS.

Διαδικασία πληρωμής με VivaWallet POS

Σε αντίθεση με τις online πληρωμές, όπου η διαδικασία ξεκινάει από τον πελάτη, οι πληρωμές μέσω VivaWallet POS ενεργοποιούνται από τον ίδιο τον έμπορο.

Εφόσον εκδώσετε ένα παραστατικό και έχετε δημιουργήσει μια πύλη πληρωμής για το VivaWallet POS, από την σελίδα προεπισκόπησης το εγγράφου βεβαιωθείτε ότι η πύλη αυτή είναι επιλεγμένη από το σχετικό πεδίο.

Μόλις συνδέσετε την πύλη του POS με το έγγραφο (εδώ το D200), ενεργοποιείται το πλαίσιο "Πληρωμή με POS" στο οποίο πρέπει να πατήσετε το κουμπί "Αίτηση πληρωμής" για να δημιουργηθεί η εντολή πληρωμής στο συγκεκριμένο VivaWallet POS.

Αφού λοιπόν δημιουργηθεί η εντολή πληρωμής, πρέπει να πατήσετε το F1 στην POS συσκευή για να εμφανιστεί το ποσό της πληρωμής στην οθόνη της. Στη συνέχεια, εισάγετε την κάρτα του πελάτη στην ειδική σχισμή του POS ή ανέπαφα (εξαρτάται από το μοντέλο του VivaWallet POS) και δίνετε το POS στον πελάτη για να πληκτρολογήσει τον κωδικό PIN της κάρτας του. 

Αν η συναλλαγή εγκριθεί και ολοκληρωθεί, θα δημιουργηθεί αυτόματα μια είσπραξη στο Εlorus και θα αλλάξει η κατάσταση του παραστατικού σε "Εξοφλημένο". Εάν κάτι πάει λάθος, τότε ο χρήστης θα πρέπει να διακόψει την διαδικασία πληρωμής στο Εlorus πατώντας το κουμπί "Ακύρωση" και να προσπαθήσει ξανά από την αρχή. Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, ο χρήστης ενημερώνεται για την εξέλιξή της μέσα από την εφαρμογή.

Σημαντικό: Οι πληρωμές με VivaWallet POS αφορούν όλο το ανεξόφλητο ποσό του παραστατικού, δεν επιτρέπονται δηλαδή μερικές πληρωμές.

Προσθήκη νέου παραστατικού

Εναλλακτικά, μπορείτε κατά τη δημιουργία παραστατικού να κάνετε κλικ στην επιλογή "Αποθήκευση ως: Εκδόθηκε", όπου ενεργοποιείται το κουμπί "Αποθήκευση & Πληρωμή με POS" στο οποίο κάνετε κλικ.

Εδώ, η εντολή πληρωμής στέλνεται στο VivaWallet POS άμεσα και μεταφέρεστε κατευθείαν στο σημείο που πρέπει να πατήσετε το F1 στην συσκευή POS. Η διαδικασία από εκεί και πέρα είναι ίδια με αυτή που περιγράφεται παραπάνω.

Σημείωση: Σε περίπτωση που κάποιος έμπορος διαθέτει παραπάνω από ένα VivaWallet POS, θα χρειαστεί να δημιουργήσει ξεχωριστές πύλες πληρωμών στο Elorus για το καθένα, ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία. Επίσης, κάθε έγγραφο μπορεί να συνδέεται με μια μόνο πύλη τύπου VivaWallet POS.

Συμβατά τερματικά POS

Η παραπάνω λειτουργία υποστηρίζεται για τα παρακάτω μοντέλα: D200, S800, S900. Εάν το τερματικό σας δεν ανήκει στα παραπάνω, επικοινωνίστε μαζί μας.

Σχετικά άρθρα

Did this answer your question?