>Βεβαιωθείτε ότι το USB της Byte είναι συνδεδεμένο στον Η/Υ σας. Μπορείτε να επιλέξετε να υπογράψετε έγγραφα μεμονωμένα ή μαζικά, με τις παρακάτω οδηγίες.

Υπογραφή μεμονωμένων παραστατικών

Από τη σελίδα προβολής του εκάστοτε εγγράφου, εφόσον αυτό έχει εκδοθεί, κάνετε κλικ στην επιλογή (...) και στη συνέχεια στο Ψηφιακή υπογραφή.

Θα ανοίξει ένα παράθυρο στο οποίο καλείστε να επιλέξετε το μέσω υπογραφής, στο οποίο επιλέγετε Υπογραφή με το πιστοποιητικό της Byte και μετά Υπογραφή.

Κάνοντας κλικ στο κουμπί θα ξεκινήσει να τρέχει μια εξωτερική εφαρμογή. 

> Εάν το πρόγραμμα δεν εκτελεστεί αυτόματα, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο για να ξεκινήσει χειροκίνητα.

Θα κατέβει ένα αρχείο στο οποίο, ανάλογα με τον περιηγητή, θα πρέπει να επιλέξετε να το κρατήσετε (keep) και στη συνέχεια θα κάνετε Άνοιγμα.

Κατά την έναρξη της εφαρμογής της byte, θα προβληθεί το παρακάτω παράθυρο και σε αυτό θα κάνετε κλικ στο Run.

Στο επόμενο βήμα, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο της Byte όπως το παρακάτω:

Σε αυτό κάνετε κλικ στο Επιλογή, όπου σας ζητείται ο κωδικός του πιστοποιητικού και πατάτε ΟΚ. Τέλος, κάνετε κλικ στο Υπογραφή και το έγγραφό σας υπογράφεται.

Αυτόματα, το παράθυρο αυτό κλείνει και το elorus ενημερώνεται για την υπογραφή. Πλέον, στο κουμπί PDF θα δείτε την ένδειξη ΨΥ (ψηφιακά υπογεγραμμένο) και κατά την αποστολή email επισυνάπτεται αυτόματα η υπογεγραμμένη έκδοση του εγγράφου.

Σημειώσεις

  • Για να βρείτε άμεσα ποια από τα παραστατικά σας είναι ανυπόγραφα, μπορείτε να επιλέξετε από το πεδίο "Στήλες" της σελίδας παραστατικών πώλησης, να φαίνεται η "Κατάσταση υπογραφής". Έτσι, στη λίστα θα εμφανιστεί μια ακόμη στήλη κάτω από το εικονίδιο "κλειδί" και όσα παραστατικά είναι ανυπόγραφα θα έχουν την κόκκινη ένδειξη "ΟΧΙ" ενώ τα ήδη υπογεγραμμένα θα έχουν πράσινη ένδειξη "ΝΑΙ". 
  • Αν εκ παραδρομής υπογράψατε κάποιο παραστατικό που δεν θα έπρεπε, μπορείτε να καταργήσετε την ψηφιακή υπογραφή του, μετατρέποντάς το πάλι σε προσχέδιο και αποθηκεύοντας στο πάλι, ως "Εκδόθηκε" αν επιθυμείτε. Στη συνέχεια αν, υπογράψετε πάλι το παραστατικό αφού προβείτε σε διορθώσεις, μπορείτε να διαγράψετε το παλιό υπογεγραμμένο αντίγραφο από το μενού (...) -> Ιστορικό -> Ψηφιακά υπογεγραμμένο και να κάνετε κλικ στο (Χ) του παλιού PDF.
  • Ανάλογα με τον περιηγητή που χρησιμοποιείτε ενδέχεται να κατεβαίνει αρχείο στον υπολογιστή σας μόλις κάνετε κλικ στο "Υπογραφή" μπορεί όμως και όχι. Στους Chrome, Safari και Edge, κατεβαίνει αρχείο το οποίο πρέπει να ανοίξετε. Στον Μozilla η διαδικασία γίνεται παραλείποντας αυτό το βήμα.

Μαζική υπογραφή


Μέσα από το Elorus μπορείτε να υπογράψετε παραπάνω από ένα παραστατικά χρησιμοποιώντας τη λειτουργία μαζικής υπογραφής μόνο με πιστοποιητικό της Byte.

Στο παρακάτω παράδειγμα, υπάρχουν 2 παραστατικά που δεν έχουν υπογραφεί. Τα επιλέγετε και από το μενού Ενέργειες κάνετε κλικ στο Ψηφιακή υπογραφή επιλεγμένων.

Στη συνέχεια, θα επαναληφθούν τα βήματα του πρώτου παραδείγματος και μόλις τα παραστατικά υπογραφούν, θα ενημερωθεί αναλόγως και η κατάσταση υπογραφής τους, όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα.


Τέλος, μπορείτε να αποστείλετε τα υπογεγραμμένα έγγραφα μαζικά με email στους πελάτες, επιλέγοντας στο πεδίο "Συνημμένα αρχεία" την "Επισύναψη PDF αρχείου", καθώς αυτά είναι τα υπογεγραμμένα παραστατικά που πρέπει να παραλάβουν οι πελάτες σας.

Σχετικά άρθρα:

Did this answer your question?