Στο Elorus μπορείτε να δημιουργήσετε επαφές ανασύροντας τα στοιχεία τους από το taxisnet ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία.

Αρχικά, για να μπορέσει να αναζητήσει το σύστημα ΑΦΜ μέσω του Taxisnet θα χρειαστεί να δηλώσετε τα στοιχεία εισόδου της εταιρείας σας στο Taxisnet για τη συγκεκριμένη υπηρεσία που προσφέρει η Γ.Γ.Π.Σ. Αυτό προϋποθέτει να έχετε κάνει εγγραφή από εδώ, κάνοντας χρήση των Taxisnet κωδικών σας.

Eφόσον λάβετε κωδικός εισόδου και συνθηματικό χρήστη για την υπηρεσία αναζήτησης ΑΦΜ, από το μενού "Ρυθμίσεις" επιλέγετε "Ρυθμίσεις εφαρμογής" και στη συνέχεια μεταβείτε στην καρτέλα Διασυνδέσεις.

Στο κάτω μέρος της σελίδας υπάρχουν οι "Ρυθμίσεις Taxisnet ΑΦΜ" όπου καλείστε να εισάγετε στο Elorus τα στοιχεία εισόδου σας για την Διαδικτυακή Υπηρεσία «Βασικά στοιχεία για νομικά πρόσωπα, νομικές οντότητες και φυσικά πρόσωπα με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα»".


Κάνοντας κλικ στην "Αποθήκευση ρυθμίσεων εφαρμογής", τα στοιχεία εισόδου αποθηκεύονται και είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε επαφές μέσω της αναζήτησης ΑΦΜ νομικών προσώπων.

> ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση που o κωδικός εισόδου και το συνθηματικό χρήστη που έχετε εισάγει στις ρυθμίσεις εφαρμογής είναι ιδιώτη και όχι εταιρείας, θα πρέπει μέσα από το Τaxisnet η εταιρεία σας να εξουσιοδοτήσει το φυσικό πρόσωπο που κάνει αναζήτηση και στη συνέχεια να εισάγετε το ΑΦΜ της εταιρείας (εξουσιοδοτούντος) στις Ρυθμίσεις εφαρμογής του Elorus. Διαφορετικά αφήστε το πεδίο κενό.

Σημαντικό! Ελέγξτε ότι έχει καταχωρηθεί σωστά το ΑΦΜ της εταιρίας σας στο μενού "Ρυθμίσεις-> Οργανισμός", πριν προχωρήσετε με την αναζήτηση της επαφής.

Αναζήτηση επαφής

Από το μενού "Επαφές" επιλέγετε "Εισαγωγή" και "Αναζήτηση στο Taxisnet".


Εμφανίζεται ένα παράθυρο στο οποίο θα πρέπει να πληκτρολογήσετε το ΑΦΜ της εταιρείας που θέλετε να αποθηκεύσετε. Τσεκάροντας το πεδίο "Μόνο εταιρείες" δηλώνετε ότι θέλετε να δείτε αποτελέσματα για ενεργές εταιρείες ή ενεργά ΑΦΜ επαγγελματιών. Αν δεν το επιλέξετε, το Taxisnet θα ανασύρει πληροφορίες και ανενεργών εταιρειών αλλά και φυσικών προσώπων με εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα (μη επιτηδευματίες).

Κάνοντας κλικ στο "Αναζήτηση & δημιουργία επαφής", αν ο αριθμός ΑΦΜ είναι έγκυρος θα λάβετε ένα μήνυμα παρόμοιο με το παρακάτω:

Η νέα επαφή έχει αποθηκευτεί επιτυχώς και είναι διαθέσιμη πλέον από τη λίστα επαφών. Τα στοιχεία που ανακτώνται και αποθηκεύονται στην επαφή είναι τα εξής:

  • Όνομα εταιρείας

  • ΑΦΜ

  • ΔΟΥ

  • Επάγγελμα

  • Διεύθυνση. Σε αντίθεση με την αντίστοιχη υπηρεσία του VIES, ανακτάται τόσο η πόλη, όσο και ο ταχυδρομικός κωδικός της διεύθυνσης.

Αν η επαφή υπάρχει ήδη στο Elorus, θα λάβετε σχετική ειδοποίηση και το Elorus δεν θα δημιουργήσει αντίγραφο της επαφής.

Σχετικά άρθρα

Did this answer your question?